ОСЛОБОДИТЕЛЕН КОМИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

ОСЛОБОДИТЕЛЕН КОМИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА (1962– 1986) – в. Движење за ослободување и обединување на Македонија (ДООМ).